Wat is startpagina linkbuilding?

Op het moment dat je wilt gaan linkbuilden, ga je eigenlijk op zoek naar de juiste links voor jouw website. Als jij bijvoorbeeld een website hebt voor honden, kun je een externe link van een andere website op jouw startpagina verwerken. Je zal er ook voor kunnen kiezen om je eigen website steeds onder een linkje te plaatsen. Op die manier komen de bezoekers altijd op jouw website uit, maar dan wel op delen wat voor hun relevant is.

Veel beheerders van een website gebruiken dit systeem om bezoekers zo snel mogelijk van pagina naar pagina te laten gaan. Een bezoeker hoeft dan niet zelf heel erg lang te zoeken naar waar hij of zij naar op zoek is. Het is veel makkelijker als iemand een link ziet staan waar ze dan direct gebruik van kunnen maken.

Verwijzen

Eén van de hoofdredenen waarom mensen linkbuilding gebruiken, is om het feit om mensen te kunnen verwijzen. Nu weet je al dat het makkelijk is om dan van pagina op pagina terecht te komen, maar er zitten ook een hele hoop andere redenen achter waarom je dit zal kunnen gaan gebruiken.

Eén van de andere redenen is marketing. Wanneer je graag iets wilt promoten is dit heel erg makkelijk in een tekst te verwerken. Wanneer iets in een tekst verwerkt staat klikken mensen er vaak sneller op. Vaak kun je dan het product of de dienst die aangeboden word sneller kopen. De tekst legt er deels al bepaalde dingen over uit en veel mensen vinden dit een stuk betrouwbaarder dan een kleine advertentie ergens onder in het beeld.

Aantal bezoekers

Naast het feit dat het makkelijk is voor de bezoekers op je website, is het ook een stuk makkelijker voor jou om een hoger aantal bezoekers te krijgen op die manier. Je kunt doormiddelen van verschillende linkjes steeds naar jouw website leiden. Zo kun je er ook voor kiezen om jouw links aan andere websites te geven, zodat zij jouw link daar plaatsen. Op die manier kunnen bezoekers vanaf die website weer bij jouw website terecht komen.

Uiteindelijk zal linkbuilden ervoor zorgen dat je een hoger aantal bezoekers krijgt dan wanneer je geen linkjes ergens plaats. Dit komt ook door het feit dat je een stuk beter te vinden bent op Google met deze links. Wanneer je geen gebruik maakt van links, is het voor Google makkelijker om te zien dat je website actief is. Google ziet het als een soort van stemmen. Hoe meer stemmen, hoe hoger je in Google terecht komt. Dit is natuurlijk een heel erg groot voordeel voor je website. De meeste bezoekers klikken op de eerst vijf resultaten van Google en dan houd het wel een keer op. Daarom is het zo belangrijk dat je wel redelijk hoog in Google komt te staan. Bezoekers kunnen dan veel makkelijker en veel sneller bij jou terecht komen.

De juiste links

Op het moment dat je besloten hebt om te gaan linkbuilden, is het wel belangrijk dat je de juiste links uit kiest voor jouw website. Google zal kunnen zien welke websites wel en niet relevant zijn om een link te hebben staan. Uiteindelijk is alles op het internet wel aan elkaar verbonden en dat is heel erg handig voor de bezoekers, maar het is wel de bedoeling dat de bezoeker op de juiste pagina’s terecht komt via de juiste website. Het is met name de combinatie die werkt. Alleen maar startpagina links kopen zal niet werken, maar alleen homepage links kopen ook niet.

Zo is het niet de bedoeling dat je op een dierenwebsite schoonheidsproducten kan gaan aanprijzen. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je een website over een hele hoop verschillende soorten dingen hebt. Je kunt dan over veel verschillende artikelen schrijven en het is dan geen enkel probleem als je verschillende soorten producten of diensten gaat aanprijzen. Het kan ook zijn dat je geen producten of diensten aanprijst, maar alleen maar een website. Dit kan ook erg handig zijn om te doen, maar dan zal je ook voor de juiste websites moeten kiezen waar jij zelf een beetje aan gerelateerd bent.

Beginnen met linkbuilden

Het kan best lastig zijn om te gaan beginnen met linkbuilden. Er zijn namelijk een hele hoop verschillende websites en ook een hele hoop verschillende soorten bezoekers. Het is daarom belangrijk om voor jezelf even op orde te hebben wie er gaat linkbuilden. Linkbuilden kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen en het kan zijn dat jij deze tijd niet hebt. Het kan dan handig zijn om een linkbuilder in te huren. Op die manier kun je toch linkbuilden, maar hoef je het zelf niet te gaan doen.

Wanneer je er toch voor kiest om het zelf te gaan doen is het de beste optie om even rond te gaan kijken hoe je dit het beste aan kan pakken. Het heeft namelijk geen nut om zomaar wat linkjes te plaatsen. Je kunt dit het beste doen in overleg met andere websites en misschien kun je samenwerkingen aan gaan. Op die manier help je elkaar en kun je er gezamenlijk steeds beter van worden. Je kunt dan als website makkelijker groter worden omdat je hulp van een andere website krijgt.

Het handigste is om wat websites contact mee te zoeken en kijken of zij het eventueel zien zitten. Het is namelijk wel belangrijk dat vanaf beide kanten de afspraken duidelijk zijn. Zo kun je namelijk makkelijker met elkaar werken en kan er een hele hoop. Uiteindelijk heeft iedereen er dan wat aan.